Basisschool Sint Jozef - Tegelen
MENU

Welkom in groep 5

Fenne M├╝nker

Dit zijn wij:

Ontdekkend leren: OSMO

Bezoek aan kasteel de Keverberg

Op dinsdag 28 mei hebben wij een bezoek gebracht aan kasteel de Keverberg in Kessel. Daar hebben wij een rondleiding gekregen en werd ons het verhaal verteld van het kasteel. Dit sluit goed aan bij ons huidige thema de middeleeuwen. Wij mochten o.a. een kijkje nemen in de vergeten kelders, dat was spannend! 

Verdelen in klankgroepen

Bij de spellinglessen verdelen wij bij bepaalde categorie├źn de woorden in klankgroepen. In onderstaand filmpje wordt op een duidelijke manier uitgelegd hoe dit wordt gedaan. Deze werkwijze is bij de kinderen bekend en wordt ook gebruikt in de spellinglessen.

https://www.youtube.com/watch?v=hdSCtUG9irg&t=404s 

Sportievelingen

Lotte, Roland en Douwe uit onze klas hebben meegedaan aan de Venloop.
2 kinderen deden mee met het rengedeelte en 1 kind deed mee met de wandeltocht.
Wat een topprestatie, daar mogen ze trots op zijn! Kanjers!

Joeksige dag in groep 5

Op vrijdagochtend 1 maart hebben wij de carnavalsviering op school gehad. Wat heeft iedereen toch weer ontzettend zijn best gedaan om er iets moois van te maken. Het was een leuke feestochtend!

Bezoek kinderboerderij

Op woensdag 14 november hebben wij een bezoek gebracht aan de kinderboerderij in Venlo. Daar hebben wij een les gevolgd over diersporen. Zelf mochten de kinderen o.a. een gipsafdruk maken van een dierspoor. Ook was er een speurtocht waarbij de kinderen zelf op zoek mochten gaan naar diverse diersporen op de kinderboerderij.

Meten tijdens de rekenles

Tijdens de rekenles hebben wij ons bezig gehouden met meten. Hierbij hebben we allerlei dingen gemeten,
onder andere alle kinderen van onze klas en de lengte & breedte van de klas. De kinderen waren ook erg benieuwd naar de hoogte van het plafond. Met een beetje creativiteit is het ons ook gelukt om daar achter te komen. Met een meter, meetlat en wat plakband kom je al een heel eind!