Basisschool Sint Jozef - Tegelen
MENU

Welkom in groep 4 A

 

 

 

 

 

Kristel Geraets

Elsa Sijbers

Dit zijn wij:

Emmeline valt in de prijzen!

Emmeline heeft meegedaan aan de declamatiewedstrijd van Veldeke Tegelen. In haar categorie was ze de beste en mocht dan ook, de dag voor haar communie, naar Panningen. Hier moest ze strijden om de Limburgse eer en ook hier viel ze in de prijzen.

Op de foto zie je haar met een stralend gezicht en een prachtige beker; ze heeft ook hier laten zien wat een talent ze heeft. Proficiat Emmeline!

Feest !

Vrijdag hebben we met z'n allen de verjaardag van de juffen gevierd, het was een groot feest. De juffen zijn echt verwend die dag. 

Eindelijk hebben we kunnen laten zien dat we echte bakkers in de dop zijn. We hebben zelf cupcakes gemaakt en uiteraard versierd en opgegeten, heerlijk.

Tijdens de Bingo zijn er veel prijsjes gewonnen die zeker een plekje hebben gevonden bij de kids thuis. De taart die de communicanten gebakken hadden bij "Het Bruëdje"hebben we heerlijk opgepeuzeld hmmmm.. 

Met een tevreden gevoel zijn we aan het weekend begonnen.

Onze juf heeft een prijs gewonnen en wij ook!

Onze juf heeft een prijs gewonnen, ze mocht één minuut winkelen.

Zij vond dit erg spannend, maar ook heel erg leuk. Samen met haar man heeft ze haar best gedaan om allerlei spulletjes in de winkelwagen te krijgen. De meneer van de supermarkt was heel leuk, hij heeft ook voor alle kinderen in onze groep een cadeautje mee gegeven: een bouwplaat om je eigen boerderij te maken met de figuurtjes erbij!

Samen hebben we de doos, want je kunt de figuurtjes die op de boerderij voorkomen in de doos bewaren, gemaakt. Daarna hebben we allemaal onze eigen poppetjes en dieren in elkaar gezet. Het was wel een priegel werkje, het is ons toch wel gelukt! 

Thuis kunnen we nu zelf gaan bouwen en spelen met het cadeau, bedankt hiervoor!

Tangram, gloednieuw en leuk!

Tijdens de rekenles hebben we allerlei vormen ontdekt. Met die vormen kun je weer nieuwe figuren maken. We maakten een zwaan, een huis, een zeilboot en nog veel meer.

Kijk maar naar de foto. 

Sneeuwpret

Even samen genieten van het heerlijke weer, sneeuwballen zo hoog mogelijk gooien, sneeuwpopjes maken en lekker buiten spelen in de sneeuw.

Wie weet....misschien kunnen we dit nog vaker samen doen de komende winter.

Kerst voorbereidingen

Voor de kerstmarkt die wij houden op school hebben we hele leuke "sneeuw-schud" versieringen gemaakt. We hebben erg ons best gedaan om ze mooi te maken, nu maar hopen dat ze ook goed verkocht worden!

Mag ik dadelijk de regenworm?

Op donderdag 15 november bracht groep 4a een bezoek aan de kinderboerderij. We hebben zelf diertjes gezocht in de grond en onder stenen. Ook hebben we geleerd hoe dieren en planten zich gedragen in de herfst. Natuurlijk was er ook nog tijd om dieren te verzorgen en lekker even te spelen.

Thema Sinterklaas in groep 4a