Basisschool Sint Jozef - Tegelen
MENU

Welkom in groep 1-2 C

Yvonne Pelzer

Frederike Verberne

Dit zijn wij:

Naar de kinderboerderij

We zijn naar de kinderboerderij geweest. We mochten een ei uit het kippenhok halen en toen konden we met een lampje zien of er een kuiken in zat. Dat was niet zo, maar in de broedmachine was een ei waar het kuikentje bijna uit kwam. We mochten een konijn en een rat aaien en de eendjes, de geiten en de schapen voeren. En de 2 lammetjes die net geboren waren, mochten we melk geven uit de fles. 
foto's

Het boerebroedspaar zit in onze klas.

Hoedjesdag

Naar de dierentuin

We hebben in de klas enkele weken over dieren gepraat en gewerkt. Welke dieren leven in de lucht, welke dieren in het water, dieren van de jungle, huisdieren, uitgestorven dieren.....  Als afsluiting vonden we het erg leuk dat we met z'n allen naar de dierentuin mochten gaan.

Helaas heeft het weer niet echt meegewerkt. Het was nat en sommige kinderen vonden het koud. Sommige dieren trouwens ook, die lieten zich niet zien.
Maar toch..... giraffen, tijgers, apen, kangaroes, flamingo's, dromedarissen, wasbeertjes en nog veel meer dieren liepen vrolijk buiten rond.

Na het eten en na een verrassing van de dierentuin zijn we teruggereden naar school. Het eten dat niet op was, hebben de kinderen met een gezellige picknick midden in de klas, nog lekker verdeeld. Bij navraag aan de kinderen , bleek dat ze het allemaal leuk hebben gevonden!!!
foto's

Wij wensen iedereen gezellige kerstdagen en een mooi en gezond 2010.

Ouders en kinderen, wat hebben jullie weer goed gezorgd. We hebben een fantastisch kerstontbijt gehad. Bedankt allemaal ! Foto's

Sinterklaas op school

Wat is het elk jaar toch spamnnend of Sinterklaas wel komt. Gelukkig is hij gekomen en het was super gezellig. Funs was verkleed als Sinterklaas en hij mocht de echte staf van de Sint vasthouden. We hebben gezongen en gedanst en wie dat wilde, mocht dat ook op het podium doen. 
 

 

Sinterklaastijd

Wat is het toch een gezellige drukte in de klas. Vrolijke kinderen die zingen en dansen, vrolijke kinderen die als een Pietje klimmen en klauteren, vrolijke kinderen die fopcadeautjes maken, vrolijke kinderen die nog kunnen lachen als de rommelpiet in de klas is geweest, vrolijke kinderen die allemaal pepernoten en speculaas hebben gemaakt. Het is op en top gezellige tijd.
Meer foto's, klik hier.

Groep 1/2 c en d bij SuperSint.

Dinsdag 19 november zijn de groepen 1/2c en 1/2d samen naar het Limburgs Museum geweest. Het was super bij SuperSint, de kinderen hebben genoten. Aan het einde kwam de super-verrassing! SuperSint kwam zelf aangewandeld. De kinderen kregen nog een mijter en een zakje met pepernoten mee. Het was een super-gezellige morgen.
Meer foto's, klik hier

Sint Maarten in de klas

Vervolg thema vervoer

Wát een spannende, maar ook superleuke dag was het vandaag. We gingen met de bus naar Venlo en we zijn met de trein weer teruggekomen naar Tegelen. We hadden allemaal een OV-chipkaart gemaakt. De juffrouw zei wel dat ie nep was, dus we moesten bij het in- en uitchecken zelf 'blieb blieb' zeggen. We hebben in de bus het liedje van 'de wielen van de bus' gezongen en in de trein het liedje van de trein.
Voor meer foto's, klik hier.
En dat was nog niet alles, we hebben ook bezoek gehad van de brandweer en de ambulance. Foto's

 

Dierendag

4 Oktober is werelddierendag. We mochten allemaal een knuffeldier meenemen. We hebben het liedje "Knuffelbeest, knuffelbeest, ik hou van jou het allermeest....." gezongen en we mochten over alle dieren vertellen. We hebben onze dieren ook nagetekend en dat konden wij heel knap. In plaats van onszelf, mochten we alle knuffels een sticker geven.
Alle dieren zijn meegeweest naar de gymzaal. Onze banken waren een soort trein en daarover konden we lopen, kruipen, schuiven, buikliggen.
We konden door hoepels springen en over 'bergjes 'springen en ja....alle dieren hebben super goed meegedaan.

Thema vervoer - reis mee.

De kinderboekenweek is begonnen met het thema: vervoersmiddelen - reis mee. En wat is er nou leuker dan te bekijken waar je overal mee kunt reizen. De kindere konden veel verschillende manieren benoemen. Met de fiets, auto, brommer, vliegtuig, trein, bus, boot, luchtballon.....
Elk groep is aan de slag gegaan met het maken van voertuigen. In de werkhoek kunnen jullie een vliegtuig, een ambulance, een boot en een trein zien staan. Uit elke kleutergroep kunnen kinderen daar samen spelen. Maar je kunt niet zomaar op pad. Waar wil je naar toe? Hoe ga je dat doen? Waar moet je een kaartje kopen? Er wordt heerlijk gespeeld.
We hebben ook een lange cijfermat in de gang en als je met de dobbelsteen gooit, kun je steeds een paar plekjes met een speelgoedauto vooruit. Wie komt er het eerst over de finish. Dat is toch telkens spannend.

In de klas hebben we van het speelhuis een trein gemaakt. Volgende week komt er een echte conducteur in de klas om vanalles te vertellen en om een boek voor te lezen en we mogen ook nog écht met de bus naar Venlo en dan komen we met de trein terug. Spannend hè.
We hebben een liedje van de trein geleerd. Dat gaat zo:

De trein, de trein,
We rijden met de trein
We rijden naar de stad vandaag ( naar de zee, naar de dierentuin, naar de school)
We rijden met de trein

Tjoeke tjoeke tjoe
Tjoeke tjoeke tjoe
Tjoeke tjoeke tjoeke tjoeke tjoe
Whoo whoo

Tjoeke tjoeke tjoe
Tjoeke tjoeke tjoe
Tjoeke tjoeke tjoeke tjoeke tjoe

We hebben ook het liedje van 'de wielen van de bus' heel vaak gezongen en 'we gaan op reis, yeehaa'.
Voor meer foto's: klik hier

De eerste weken in groep 1-2 C

Wij zijn goed gestart in onze groep!
Samen hebben wij met de kinderen gesproken over samen spelen, samen delen, samen vrienden zijn.
Op ons themabord hebben wij een vriendenslinger gemaakt van de leerlingen en om elkaar beter te leren kennen, hebben zij ook verteld waar ze blij, boos, verdrietig of bang van worden.
Tijdens de kringactiviteiten hebben wij gekeken of er meer meisjes of jongens zijn (rekenactiviteiten), we hebben de namen van de kinderen geklapt (taalactiviteiten) en veel gezongen en samen spelletjes gedaan.
Kortom, het was een leerzaam en leuk thema!

Willen jullie nog weten welke liedjes we hebben geleerd?
Uw kind kan jullie het liedje van de vriendenslinger zeker laten horen
en op youtube kunnen jullie het volgende liedje beluisteren...
Als je vriendjes bent, uit koekeloere van 7.42 min.:  https://schooltv.nl/video/koekeloere-samen-spelen/ 

als je vriendjes bent
dan kun je alles delen
als je vriendjes bent
dan weet je dat dat moet
als je vriendjes bent
dan kun je samen spelen
als je vriendjes bent
dan maak je het weer goed