Basisschool Sint Jozef - Tegelen
MENU

Welkom in groep 1-2A

dit zijn wij:

Juffendag

Vandaag was het juffendag en ook nog gekke haren dag. Veel kinderen waren extra mooi versierd. Ook de juffrouwen zagen er, met ballonnetjes in de haren, mooi versierd uit. De kinderen hebben voor ons gezongen en ze hebben ons wel heel erg verwend. Dan voelen we ons als juf wel echt helemaal jarig.
Nadat we buiten cake hebben versierd, kwam kabouter Pierelier bij ons op bezoek. Hij kon heel mooi fluiten en vogels nadoen....hij woont namelijk in het bos.

Na een klein filmpje hebben we nog lekker ijs gegeten. Het was een super dag en bedankt allemaal voor jullie mooie cadeautjes. Wát hebben jullie allemaal super je best gedaan.
Dikke knuffel van alle juffrouwen.
foto's

 

 

Thema Kunst

De kleutergroepen en de peuterspeelzaal zijn na de meivakantie begonnen met het nieuwe thema; Kunst.

Op maandag konden alle kinderen genieten van een leuk toneelstukje, opgevoerd door de leerkrachten.

Donderdag 9 mei hebben de kinderen van groep 1/2 a workshops gevolgd van Jan & Ko.

Alle kinderen hebben een kunstwerk gemaakt van de "kunsthond Reintje" (het hondjes van Rembrandt).

Er zijn hondjes gemaakt van kosteloos materiaal, van hout en er zijn hondjes geschilderd.

De komende tijd zullen we naast Rembrandt nog meer kunstenaars bekijken. 

foto's van het toneelstuk

 

 

Herfstwandeling

 10 oktober hebben we met alle kleutergroepen een herfstwandeling gemaakt.

Het was werkelijk prachtig weer voor een heerlijke wandeling.

Om 9.00 uur zijn we met auto's vertrokken naar het bos. Daar werden we opgewacht door juf Monique en juf Yvonne. Onze groep was verdeeld in twee groepen, een witte en een rode groep.

Samen met de ouders die gereden hebben gingen we op zoek naar kabouters. Deze kabouters wezen ons de weg. De weg naar allerlei opdrachten en mooie plekjes. 

We moesten dingen zoeken, liedjes zingen, spelletjes spelen en vragen beantwoorden. Onderweg kwamen we van alles tegen. Zelfs een kikker hebben we gezien.

Na de herfstwandeling hebben we nog genoten van lekkere pannenkoeken op de speelplaats.

Het was een mooie ochtend.

 

 

Daniëlle van Eijk

Melanie van Mierlo

wat hebben we gedaan?

Deze week zijn we weer druk geweest met het werken aan de experttaken. Alle expert waren trots om te vertellen dat, behalve de zieke kinderen, iedereen de taak goed gemaakt had! Groep 2 moest een mozaiek maken van een voorbeeldje, en een rijmwerkje. Groep 1 moest het Tel Wel spel doen, waarbij ze van verschillende materialen steeds hetzelfde aantal bij elkaar moesten zoeken. Lastig hoor!

In de kring praten we over de supermarkt en vullen we de lettermuur en de themamuur aan. Het allerleukste vonden we dat we het woordje 'spuug' hadden ontdekt, en dat we toen in een zakje een beetje spuug mochten doen en in de lettermuur stoppen!

We hebben ook gepraat over bang zijn, en enge dromen. Gelukkig hadden een paar kinderen daar een goede oplossing voor: een dromenvanger! Een paar kinderen hebben er toen zelf een gemaakt met glitterlint. 

Volgende week komen er weer 2 nieuwe kinderen oefenen, en start Tess voor de echt! Welkom allemaal!

 

 

Dit zijn wij:

We zijn alweer dik twee weken op weg in dit nieuwe schooljaar! Dat is even wennen, want veel kinderen zijn een plekje opgeschoven, van groep 0 naar 1, van 1 naar 2, en van 2 naar superoudsten! 

Deze eerste weken zijn we vooral bezig met het verdelen van de ministerstaken, zodat de klas steeds netjes en opgeruimd is. Alle kinderen van groep 2, en sommigen van groep 1 zijn minister! En je zou er verbaasd van staan hoeveel kinderen al weten bij welke minister ze moeten zijn om iets te vragen, of om hun hulp aan te bieden.

Ons thema waar we de komende weken aan werken is "De Supermarkt". We leren tellen, verdelen, sorteren, en waar producten van gemaakt zijn. Ook spelen we in de klas en de werkruimte (de gang) supermarkt met heel veel spullen, die we soms ook zelf hebben meegenomen. 

Ook de themamuur ziet er steeds leuker en leerzamer uit; wat fijn dat veel kinderen al zoveel plaatjes hebben meegenomen om op te plakken.

Ook hebben we een leuk liedje geleerd:

 https://www.youtube.com/watch?v=XA0oqPl33_w