Basisschool Sint Jozef - Tegelen
MENU

Welkom in groep 1-2 D

Jori Beeren

Dit zijn wij:

Kinderboerderij

Op donderdag 5 maart zijn we samen naar de kinderboerderij in Venlo geweest. We hebben lammetjes de fles gegeven en de geiten gevoerd. Ook mochten we een kuikentje, een konijn en een kip vasthouden. Verder hadden ze twee hele grote varkens en een koe die ook Anna heet. Foto's.

Dinsdag hoedjesdag!

Dokter in de klas

Vrijdagochtend 10 januari hadden we een echte dokter in de klas. Zij heeft ons allemaal nagekeken. We mochten zelf ook naar elkaars hart en buik luisteren, we mochten met het lampje in de ogen kijken, we mochten verbandjes aanleggen en we hebben een trucje geleerd met een hamer. Het was super leuk. Foto's

 

Meten

Wist je dat een slang net zo lang kan zijn als 15 kinderen achter elkaar? En hoe lang is dat dan? Dat hebben we samen gemeten in de gang.

Pietengym

Deze week staat er pietengym op het programma. We mogen lekker over daken klimmen, cadeautjes in de schoorsteen gooien en over daken balanceren.

Supersint

Dinsdag 19 november zijn we naar Supersint in het Limburgs museum geweest. We hebben hier allemaal laten zien dat we superkinderen zijn. We hebben gekommen, cadeautjes in de schoorsteen gegooid, geboouwd op de boot en het paard gevoerd. Aan het einde kwam sinterklaas ook nog even langs. Omdat iedereen het zo goed had gedaan kregen alle kinderen een zakje pepernoten en een super mijter.

Thema vervoer

De week voor de herfstvakantie hebben we een aantal leuke activiteiten gehad voor ons thema vervoer. Zo mochten we met de bus naar station en Venlo en kwamen we met de trein terug naar het station in Tegelen. De kinderen hadden zelf vervoersbewijzen gemaakt, anders mochten we niet mee met de bus of de trein.

Ook kwam er een conducteur van de NS voorlezen. Super spannend natuurlijk. 

De dag voor de vakantie stond er een echte ambulance en brandweerwagen op het plein voor de school. Alle kinderen mochten in de wagens kijken en er waren brandweerjassen en brandweerhelmen om te passen. 
Klik hier voor meer foto's.